NB: Събитието е отложено във  връзка със събитията от днес и с развитието на руско-украинския конфликт
 

Медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ Ви кани на представянето на комикса The Truth Hunt: А Dangerous Investigation in the Balkans и последваща дискусия на тема „Състоянието на разследващата журналистиката в България“. Представянето ще се състои на 24 февруари 2022 г. (четвъртък) от 17:00 часа в Литературен клуб  „Перото“, бул. „България“ 1, НДК.

truthХендрик Зитих, директор на Медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ ще открие събитието. Комиксът ще бъде представен от двете авторки Ралица Чобанова и Алексия Петрова.

След представянето на комикса ще се проведе дискусия на тема „Състоянието на разследващата журналистиката в България“ с участието на Генка Шикерова (Разследващ журналист ТВ1), Велислава Попова (Главен редактор на „Дневник"), Димитър Ганев (Разследващ журналист) и Николай Стайков (Съосновател на фондация „Антикорупционен фонд“ и разследващ журналист). Модератор ще бъде Кристина Баксанова (главен редактор „Международни новини“ в редакцията на bTV Новините).

Информация за авторките:

Ралица Чобанова:
„Роденa съм в София, където завърших Втора английска гимназия „Томас Джеферсън", след което придобих научна бакалавърска степен от University College London (UCL). В края на обучението си осъзнах, че науката винаги ще отстъпва място на това, което ме привлича най-много от ранна възраст, а именно изкуството.
Така през 2019 завърших ARC Academy, където придобих професионално обучение в дигитално рисуване и се потопих в творческата индустрия. В момента съм независим 2D художник с фокус върху илюстрация и concept art.“


Алексия Петрова:
„Родена съм в София, България през 1996 г. Моят дядо е работил като журналист и от съвсем ранна възраст имах идеята, че ще поема по неговия път. Тези мои планове се реализираха и през 2021 получих официално моята диплома за бакалавър по журналистика от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В момента работя като журналист, но обичам и да изразявам и креативната си същност. Обичам да се потапям в истории и да създавам такива.“