Съвместно академично тържество на ФЖМК и СБЖ в памет на професорите Георги Боршуков, Дафин Тодоров и Филип Панайотов

Факултетът по журналистика и масова комуникация и Съюзът на българските журналисти канят на академично тържество по повод годишнините от рождението на проф. Георги Боршуков (120 г.), проф. Дафин Тодоров (100 г.) и проф. Филип Панайотов (90 г.) - трима професори, оставили незаличима следа в българската журналистика и наука за медиите и тяхната история, в паметта на поколения техни признателни студенти, журналисти и общественици. Личности, дали ярък пример за висока нравственост и гражданска позиция, както и значим принос в преподаването и изследването на историята на българската и световната журналистика.

borsh
Проф. Георги Боршуков на екскурзия в Жеравна със студенти по журналистика през 1969 г. Снимка: Желю Кабзамалов

Тържеството ще бъде открито от декана на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова и председателката на СБЖ Снежана Тодорова. За живота и творчеството на тримата професори ще говорят проф. д-р Здравка Константинова, проф. д.ф.н. Милко Петров, проф. д-р Минка Златева. Ще чуем думи на техни наследници. Ще бъдат показани кратки документални филми за тримата, създадени от настоящи студенти във ФЖМК.

daf
Проф. Дафин Тодоров в кабинета си във Факултета по журналистика. Снимка: Желю Кабзамалов

Ще бъдат връчени наградите от обявения от ФЖМК студентски конкурс за есе в памет на проф. Георги Боршуков, проф. Дафин Тодоров и проф. Филип Панайотов на тема: „Тридесет реда – тридесет книги“ (По емблематичната фраза на проф. Дафин Тодоров "Преди да напишеш 30 реда, трябва да прочетеш 30 книги").

fil
Проф. Филип Панайотов. Снимка: Нели Томова

Каним журналисти, изследователи, преподаватели, бивши и настоящи студенти на 24 ноември 2023 г., петък, от 17 ч. в Аула Магна на Факултета по журналистика и масова комуникация.