mНие, ВМ Финанс Груп сме българска икономическа група, която управлява портфолио от 9 компании в различни сектори – дистрибуция на бързооборотни стоки, логистика, печатно-издателска дейност, услуги – реклама, образование. Висока оценка за отличната ни бизнес репутация, ефективна стратегия и продължаващо развитие и израстване, са присъдените ни през 2015 г. награди от международния конкурс на банка Гутман за Най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа, Награда за благотворителност за Централна и Източна Европа и Най-добър семеен бизнес в България.

Мит Прес, част от ВМ Финанс Груп е водеща компания специализирана в издаването и разпространението на печатни произведения, рекламна дейност, организирането и провеждането на събития и създаването на съдържание за информационни и аналитични сайтове. Компанията е единствената по рода си медия насочена към българските мениджъри, предприемачи и собственици.
Списание „Мениджър“ е едно от най-влиятелните бизнес издания в страната ни през последните 15 години. Освен него, ние сме издатели на специални годишни печатни издания като „Жената е“, „Първите в бизнеса“, Creative Bulgaria и създатели и на информационния сайт „Мениджър Нюз“ (новинарски сайт с бизнес насоченост), „Обекти.БГ“ (сайт за популярна наука), „Новите родители.БГ“ (посветен на мисията да бъдем родители). Гордеем се и с единствения по рода си в България конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт – „Мениджър на годината“. През 2020 година МИТ Прес продуцира документален филм, посветен на финалистите в конкурса и излъчен премиерно в ефира на bTV. През 2021 г. проектът е надграден идейно и МИТ Прес заснема филм, излъчен отново по bTV, в който финалистите в конкурса „Мениджър на годината“ са представени през призмата на творческия дух и креативността. Ежегодно Мит Прес провежда събития, посветени на актуални и значими за бизнеса и обществото ни теми – Фарма форум, Зелен форум, Индекс Щастието на нацията, Отговорни производители, Банково-финансов форум и още много други.
Медиите, които издава МИТ Прес са независими, частни, съблюдават Етичния кодекс на българските журналисти и са създадени изцяло с български капитал.

Нашият екип от професионалисти се състои от журналисти, репортери, автори на тематично съдържание, редактори и медийни специалисти. Той съчетава успешно опит, креативност и иновативен подход в генерирането на идеи, подбора на теми, създаването на съдържание и нови проекти. Фокусът върху читателите е ключовият елемент на дългогодишния ни успех и е основна част от фирмената култура. Именно за това сме разработили и прилагаме система за управление на качеството, базирана на стандарта ISO 9001:2015, като поемаме ангажимента непрекъснато да я подобряваме. Благодарение на демократичните принципи и разбирането на важността на екипното начало, успяваме успешно да постигаме поставените си цели.

По Проект BG05M2OP001-2.013-0001 на МОН „Студентски практики – Фаза 2” финансиран от ОП НОИР, търсим стажанти в направления „Печатни и електронни медии“, „Събития“, „Маркетинг и комуникации“.

Информация за Проекта можете да намерите на www.praktiki.mon.bg, секция За проект/ Цели и секция Студенти/ Информация за студента

Кандидатстването се извършва през сайта www.praktiki.mon.bg след регистрация в секция Студенти/ Регистрация на студент.

Ако Вие :
- сте студент и все още търсите своя стаж;
- изучавате „журналистика“, „бизнес“, „икономика“, „обществени комуникации“, „филология“ или друга специалност в сферата на медиите и творческото писане;
- имате висока езикова култура, усет към детайлите в изказа и писането на текстове;
- имате умения за подбор и извличане на информация;
-  притежавате добри компютърни умения и владеете чужд език (английски, втори език е предимство)
- проявявате любопитство към света, проактивен сте и желаете да развивате нови знания и умения, то стажантските позиции, обявени при нас са възможност за Вашия професионален старт.

Нашите стажанти, в зависимост от избраната от обявените позиции:
- ще имат възможност да създават авторски материали и да адаптират преводни материали за изданията на компанията;
- да правят интервюта по зададена тема със специалисти, предприемачи и представители на бизнеса и институциите в България;
- да се запознаят от първо лице с работата и изискванията на печатна и онлайн медия
- да участват в организиране на бизнес форуми, събития и комуникационните и маркетингови активности от планирането до реализацията на всеки проект.

Вижте детайли по обявените позиции и кандидатствайте през сайта www.praktiki.mon.bg за избраната от Вас:

Обява No 6901
Стажант Репортер в списание "Мениджър"  
Брой стажанти: 2

Обява No 6854
Стажант Репортер в сайт "Мениджър Нюз"
https://www.manager.bg/
Брой стажанти: 2

Обява No 6812
Стажант Репортер в сайт "Новите родители"  
https://www.noviteroditeli.bg/
Брой стажанти: 2

Обява No 6838
Стажант Събития
Брой стажанти: 2

Обява No 6911
Стажант Маркетинг и комуникации
Брой стажанти: 2

Стажовете се провеждат в редакцията на медията, с възможност за съчетаване с учебната програма.