Семинар „Изкуственият интелект в контекста на журналистиката и медиите”

Семинар на тема: „Изкуственият интелект в контекста на журналистиката и медиите” ще се проведе на 10.05 (сряда) от 18:00 в Аула Магна на ФЖМК. Събитието е в рамките на Публичния семинар на катедра „Радио и телевизия“.

Гости:
Доц. д-р Мариана Тодорова - доктор по футурология, доцент в Института по философия и социология на БАН, автор на книги за изследване на бъдещето, консултант-футурист по стратегиране, иновации и визионерство;
Никола Тулечки - IT специалист, „Данни за добро” - организация, която работи за разрешаването на значими задачи в обществена полза, като предоставя знания и услуги, свързани с обработка и анализ на данни.
Георги Караманев – журналист и IT специалист, който развива платформата „Дигитални истории“. Той среща читателите си с хора от различни области, които имат интересна гледна точка за дигиталното ни бъдеще и представя нашумели и непознати технологични нововъведения, които могат да променят човешкото развитие.

sem

 

Можете да препоръчате теми или да задавате въпроси, около които да се модерира разговорът, на: https://app.sli.do/event/7t4JuKaXNXmRcfjEdaLYuE