forВторото издание на Европейския форум на новинарските медии (ENMF) ще събере водещи европейски лектори от пресата, телевизията, радиото, онлайн медиите, списанията и други аудио/аудиовизуални компании за целодневен обмен на мнения по темата "индустриална трансформация". Форумът ще се проведе на 29 ноември 2021 г., от 9.00 до 19.00 ч. централноевропейско време.

След първото издание, посветено на безопасността на журналистите, този форум ще се съсредоточи върху предизвикателствата и иновациите на европейските новинарски медийни организации. Той ще разгледа ключови за индустрията теми: източници на приходи, бизнес модели, ангажираност на общността, разнообразие, медийна конвергенция, нови формати и партньорства.

Тези теми ще бъдат обсъдени с водещи ръководители на европейски медии от цяла Европа и извън нея, както и с комисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон и заместник-председателката на Европейската комисия по въпросите на ценностите и прозрачността Вера Йоурова.

Сесиите ще се състоят в различни формати: сценични презентации, разговори край огъня, малки панели и представяния. Регистрираните участници ще могат да общуват с говорителите чрез Slido.

Регистрация и пълна програма