Премиера на „Публична комуникация и медиаморфози“ от проф. д.н. Любомир Стойков

Факултетът по журналистика и масова комуникация и Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ представят новата монография „Публична комуникация и медиаморфози“ на проф. д.н. Любомир Стойков. Премиерата ще се състои на 14 юни 2023 г. (сряда) в 18.00 часа в Аула „Магна“ на ФЖМК – ул. „Московска“ № 49, ет. 2.

lub

Проф. Любомир Стойков събира в книга анализи, прогнози и коментари, интерпретиращи динамиката на медиите и комуникациите. Томът със заглавие „Публична комуникация и медиаморфози“ и е писан през последните 15 години. Основните теми в него са свързани с имидж и политическа комуникация, политеймънт, политика и попкултура, дигиталният PR, комуникация в пандемия, инфотеймънт, медийна динамика и комуникационни рефлексии.

„Стремял съм се в книгата да интегрирам централни и значими масиви за медийната и комуникационна динамика през първите две декади на ХХІ век“, пише проф. Стойков в предговора към монографията си. По думите му, целта на книгата е да представи водещи характеристики и ключови промени във връзките с обществеността и медийния свят.

„Проф. д.н. Любомир Стойков ни представя пъстър и задълбочен паноптикум на световния и българския политически и медиен свят от средата на 20-и век до втората декада на 21-и век“, пише проф. Милко Петров за „Публична комуникация и медиаморфози“. Според проф. Ефрем Ефремов книгата е има интелектуален заряд, както и естетически и културни послания, а доц. Мария Попова коментира, че монографията представлява задълбочено изследване на процесите в съвременната публична комуникация с акцент върху политическия имиджмейкинг, PR-а и създаването на лайфстайл съдържание.

Проф. д.н. Любомир Стойков е културолог и журналист. Преподава в СУ „Св. Климент Охридски“, Националната художествена академия и УНСС по култура, медии, журналистика, бизнес комуникация, PR, политическа комуникация, ивент мениджмънт, имиджмейкърство, моден дизайн и лайфстайл. Автор е на 20 научни и публицистични книги, на документални филми и кореспонденции от Ню Йорк, Париж, Лондон, Милано, Рим, Торонто, Москва, Кейптаун, Хайделберг, Шанхай, Барселона, Мюнхен, Берлин, Атина и др.

Председател е на Академията за мода и е член на Съюза на учените в България, Съюза на българските журналисти, Метрополитън мюзиъм – Ню Йорк, PRSA – Ню Йорк и IAMCR – Париж. Носител е на награди, сред които „Златно перо“ на СБЖ, почетен знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента за принос към българската журналистика и образование, почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура и наука, „Златен век – звезда“ на Министерството на културата, „Жълта роза“ на „Зонта клуб София“, почетен плакет за принос към младежта на Министерството на младежта и спорта и др.