Upd. Поради заболяване на лектора събитието ще се проведе само онлайн!

Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски и Медийното бюро за Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ организират открита лекция на тема „Google, Facebook & Co. - Регулацията на дигиталните платформи“ на д-р Волфганг Крайсиг, председател на Съвета на директорите на федералните медийни регулатори, Германия.
Лекцията ще се проведе  на 29 март 2022 г. от 11 часа в Аула Магна на ФЖМК и ще се излъчва паралелно в zoom на адрес:

https://kas-de.zoom.us/webinar/register/WN_kr1pSoCEScicOyFSo7-FTg

kas22

ПРОГРАМА

11:00 Встъпителни слова

  • Проф. д-р Веселина Вълканова, Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация, Софийски университет „Св. Климент Охридски“;
  • Хендрик Зитих, ръководител на Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“.

11:15 Лекция и дискусия

  • Д-р Волфганг Крайсиг, председател на Съвета на директорите на федералните медийни регулатори - Google, Facebook & Co. - Регулацията на дигиталните платформи (на немски език със симултанен превод на български).

Събитието е част от програмата Adenauer Lecture на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Медийното бюро за Югоизточна Европа на Фондацията „Конрад Аденауер“. Водещи журналисти от Германия говорят за актуалните предизвикателства в медийния сектор.