Предлагаме Ви възможност да се включите в българския екип на международния новинарски канал Euronews и да участвате активно в създаването на новия за пазара ни канал и процеса по отразяване на новини. Euronews Bulgaria осъществява непрекъснат обмен на информация и опит с централата на телевизията в Лион, Франция, както и с всички европейски филиали. Българският канал работи изцяло според стандартите и изискванията на Euronews за независимост, безпристрастност и многообразие на мненията и гледните точки. Защото Euronews е “All views”. Търсим млади и свежи умове, с желание да се потопят в ежедневната работа на нюзрума и да трупат опит, редом с утвърдени журналисти от цяла Европа. Ние ви предлагаме журналистическо обучение, практика и опит, съобразени с високите стандарти на международния канал.

euroОт Вас ще очакваме:

Да подпомагате работата на журналистите по отношение на:
- Събиране на информация за ежедневните емисии на новините;
- Предлагане на теми за предаванията и участие в подготовката на планираните репортажи и интервюта;
- Изготвяне на репортажи;
- Посрещане на гости за участие в ефира на Euronews Bulgaria;
- Проследяване на съдържанието на Euronews World, каналите на различните езици и филиалите на Euronews в Румъния, Сърбия, Албания и Грузия.

Изисквания към кандидатите:

- Завършен минимум 2-ри курс на бакалавърска степен по специалност, приложима към професията (имаме интерес и към специалности, различни от журналистика и филология);
- Желание за работа в интензивна среда;
- Компютърна грамотност;
- Отлично ниво на английски език и/или друг чужд език.

Ние Ви предлагаме:

- Обучение в професионален екип, част от международен новинарски канал;
- Организиране и осъществяване на собствени репортажи;
- Лоялно отношение и много добра работна атмосфера;
- Гъвкаво работно време, съчетаващо времето в университета и стажуването.

* Стажът е неплатен!

Ако предложението ни представлява интерес за Вас и смятате, че отговаряте на посочените изисквания, моля изпратете автобиография с актуални контакти за обратна връзка. Само одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване.

Срок за подаване на документи: 3 април

На Irina Ivanova (irina.ra.ivanova@gmail.com)

Вашата кандидатура ще бъде разгледана при спазване на пълна конфиденциалност и според изискванията на Закона за защита на личните данни.

Euronews е международен новинарски канал номер едно в Европа. Неговата мисия е да даде възможност на хората да формират собствено мнение. Euronews е безпристрастен и се стреми да предлага разнообразие от гледни точки. Euronews е "All views". Euronews се излъчва 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и разполага с 12 различни езикови издания.

От стартирането си през 1993 г. в Лион (Франция) Euronews предоставя безпристрастни новини, на които аудиторията по целия свят се доверява, като е достъпна в 400 милиона домове в 160 държави, включително 67% от домакинствата в Европейския съюз + Обединеното кралство. Всеки месец каналите ни достигат до 149,6 милиона души по света.
През 2017 г. Euronews обнови предлагането си, като пусна 12 различни езикови издания с "глобален" подход към новините: Euronews продължава да се развива като глобална медия, предлагаща съдържание, съобразено с очакванията на местната аудитория. В допълнение към денонощното отразяване на новините, Euronews има специализирани програми, обхващащи теми като наука, климат, бизнес, актуални въпроси. Освен телевизионните си канали, Euronews предоставя информация чрез своите дигитални платформи, които предлагат още по-разнообразно съдържание.

С екип от 500 журналисти от над 30 различни националности, 12-те издания на Евронюз отразяват европейски и световни новини 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата на английски, арабски, гръцки, италиански, персийски, немски, португалски, руски, унгарски, френски, испански и турски език. Международният новинарски канал разполага със собствени филиали в Сърбия, Албания, Грузия, а всеки момент предстои пускането им и в Румъния и България.